Ateliere-suport părinți, bazate pe teoria atașamentului

Ca părinți sau viitori părinți, cu toții avem cele mai bune intenții în suflet și de multe ori parentăm sub deviza: “Să nu cumva să adopt din aceleași comportamente nasoale de părinte care mie mi-au creat suferință când eram copil, așa cum făceau mama și tata!!!”

Cu toate acestea, se întâmplă uneori să ne simțim blocați și să nu știm să facem ceva diferit de cum am învățat de la părinții noștri. Copiii vin la pachet cu darul acesta de a ne pune față-în-față cu lucruri nerezolvate din trecutul nostru, cu cele mai intense emoții, fie ele plăcute, fie neplăcute.

Noi îl numim “dar” pentru că exact asta poate sa fie: un cadou – dacă știm să îl primim, cum să îl privim și să învățăm despre noi înșine și despre ei, împreună.

De aceea venim în întâmpinarea voastră, dragi părinți, ca să privim acest “dar” împreună și să îl folosim pentru a construi relații mai armonioase.

Noi, trainerii, dorim ca, împreună cu voi, să creăm un cadru sigur în care voi să puteți explora liber propria lume interioară cât și pe cea a copiilor voștri.

Am conceput pentru voi ateliere-suport, pornind de la teoria atașamentului (John Bowlby). Este absolut necesar ca un copil să dezvolte o relație de atașament sigur cu cel puțin o persoană semnificativă pentru a avea șanse să se dezvolte armonios social și emoțional și, în special, pentru a învăța cum să-și regleze emoțiile. Desi toti copiii se atașează, există diferențe semnificative în tiparele de atașament părinte-copil.

În legătură cu aceste diferențe și despre cum puteți crea un atașament mai sigur cu copilul vostru ne propunem nu doar să discutăm ci și să experimentăm la aceste ateliere.

  1. “Cum ne atașăm: relația părinte-copil” – Vom explora împreună ce înseamnă atașamentul, cum s-a format și cum se manifestă el în viața voastră acum, iar mai apoi cum să creșteți calitatea relației cu voi înșivă și cu cei din jur.  Miercuri, 20 Martie orele 18:30 – 21:00

 

  1. “Relația cu copilul meu: de la ruptură la reparare” – Vom descoperi împreună care ar putea fi motivele pentru care o relație se rupe, ce ne împiedică să o reparăm și ce se află în spatele unei relații sănătoase.                                          Miercuri, 27 Martie orele 18:30 – 21:00

 

  1. Program Suport pentru Părinți – Circle of Security (Cercul Siguranței)”                 Grupul începe în aprilie/mai – în  funcție de înscrieri.                                         Detalii: http://dansulcaterapie.ro/2019/01/program-cercul-sigurantei/

 

Traineri:

Ana Cazacu                                                                                                             Psihoterapeut – Analiză Tranzacțională și Psihoterapie Cognitiv Comportamentală                                                                                                                Educator parental atestat Cercul Siguranței                        www.facebook.com/PsihoterapeutAnaCazacu

Gabriela Gall                                                                                                              Psihoterapeut – Hipnoză clinică, relaxare, Terapie Ericksoniană și                Terapie sistemică: Cuplu, Familie, Copil                                                               Educator parental atestat Cercul Siguranței                                                       Inițiatoarea proiectului www.dansulcaterapie.ro

 

Înscrierile se pot face telefonic la nr. 0763.302.432 sau                                         pe email la: gabriela.egall@gmail.com.

Costul este de 80 lei/atelier.                                                                                               Locurile sunt limitate, rezervarea se face prin achitarea unui avans de 50 lei. Dacă dorești să participi la ambele ateliere poți beneficia de o reducere (în loc de 160 de lei, plătești 140).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *