Anxietatea, prietenul la nevoie se cunoaste

 

Anxietatea este un prieten care nu te lasa sa actionezi.
El crede ca te protejeaza dar de fapt te impiedica sa faci ce iti doresti.

A fost cu tine de mic, si el era mic si tu erai copil iar impreuna ati luat demult decizia ca lumea este un loc plin de pericole si ca e nevoie sa nu ai incredere in nimeni.

Si ti-a mai zis ca tu esti mic si ca nu ai cum sa faci fata pentru ca ai nevoie de un adult sa te protejeze si sa te invete cum si din pacate cei care erau atunci langa tine erau chiar cei de care trebuia sa te protejezi.

Si uite asa ati gasit impreuna multe metode creative pentru a va apara si deveni precauti pentru ca alte lucruri rele sa nu se intample si sa nu ajungi inca o data sa simti ce ai simtit, pentru ca doare, doare al dracului de tare!

Dar ce nu stie acest prieten este ca tu esti acum adultul de care ai avut nevoie, esti cel care are pofta de viata si de explorare, esti cel in care vei gasi protectie, esti cel care chiar daca va intra in “belele” va gasi intotdeauna resursele necesare pentru a merge mai departe si nu vei trece PESTE, vei trece PRIN pentru ca asa vei avea de invatat si vei deveni si mai puternic.

Tu esti cel care are acum puterea, tu esti acum prietenul anxietatii.

Si il consolezi ca totul o sa fie bine, pentru ca el a ramas mic dar tu ai crescut si stii ce iti doresti si vei actiona, chiar daca uneori nu va fi usor, dar la final va fi extraordinar, indiferent de rezultat – pentru ca te va transforma.

Gabriela Ivanescu

 

transformare fluture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *